Supermarkten voorzien iedereen van eten. Alles wat de consument voor eten en drinken nodig heeft is te vinden in de supermarkt. Afhankelijk van de winkelformule liggen in supermarkten 2000 tot wel 30.000 producten. Dit betekent dat supermarkten contracten afsluiten met honderden leveranciers. Producenten, leveranciers, boeren, tuinders en vissers werken hier samen. Supermarkten verkopen naast houdbare producten ook volop versproducten. Het gaat hierbij om brood, vers vlees, groente en fruit, eieren en andere versproducten van hun huismerken. Daar zijn we trots op. Er worden hoge eisen gesteld aan onder meer voedselveiligheid, gezondheid, duurzaamheid, verpakkingen en logistiek. Een sterke keten is van groot belang om klanten nooit te laten misgrijpen en om de schappen vol te houden. Wij hechten hierbij belang aan fatsoenlijk zaken doen. In de agrofoodketen is afgesproken om een gedragscode eerlijke handelspraktijken in te voeren. Dit wordt ook wel de Supply Chain Initiative genoemd, dat geldt als basis voor fatsoenlijk zaken doen. Alle supermarkten hebben het Supply Chain Initiative getekend en leven deze gedragscode na.
- Thema’s
- Gezondheid en voedselveiligheid Gezondheid is een belangrijk thema in de supermarkt. Consumenten vinden hier een ruim aanbod van gezonde producten.
- Duurzaamheid Supermarkten werken aan duurzaamheid op alle terreinen. Voorbeelden zijn: minder en duurzame verpakkingen, duurzaam vlees en minder voedselverspilling.
- Medewerkers en arbeidsmarkt Supermarkten zijn een grote werkgever in Nederland. Er werken 300.000 mensen in de levensmiddelenhandel.
- Sterke keten De rol en positie van supermarkten en foodservicebedrijven in de keten.
- De branche
- Nieuws
- Contact